Colegiul Naţional
de Afaceri Interne
 • Bine ati venit
 • Începând cu anul universitar 2008-2009,
  Ministerul Afacerilor Interne, a înfiinţat
  în cadrul Academiei de Poliţie
  „Alexandru Ioan Cuza”,
  Colegiul Naţional de Afaceri Interne
 • Colegiul isi are sediul in campusul
  Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza"
  din Bucuresti , Al.Privighetorilor nr.1A Sector 1
Javascript Gallery by WOWSlider.com v4.8

NavigareInformaţii utile

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) organizează sub egida Colegiului European de Securitate şi Apărare (ESDC), iunie 2018, Cursul de Orientare privind Politica Europeană de Securitate şi Apărare Comună.


Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, organizează, în perioada martie - iulie 2018, cursul postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne” pentru formarea competenţelor manageriale de nivel III – managerial strategic


Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, prin Colegiul Național de Afaceri Interne, Centrul pentru Promovarea Drepturilor Omului, organizează în perioada 04.12.2017 - 30.03.2018, Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă “Drepturile omului în instituțiile de ordine și siguranță publică”.

Parteneriat CESA

Colegiul European de Securitate şi Apărare a fost înfiinţat în 2005 cu scopul de a oferi un cadru comun de pregătire şi cooperare profesională, la nivel strategic, atât pentru personalul militar cât şi civil, în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună.
Cursul de Orientare privind Politica de Securitate şi Apărare Comună este o componentă majoră a activităţilor de formare ale UE precum şi a Politicii Externe şi de Securitate Comună. Acest curs de orientare se va concentra pe aspectele particulare care fac legătura între securitatea externă şi internă în UE şi va pune accent pe actorii din domeniul securităţii interne şi externe ca elemente esenţiale ale unei abordării cuprinzătoare la nivelul UE. Cursul realizează o mai bună înţelegere a Politicii de Securitate şi Apărare Comună şi contribuie la promovarea şi dezvoltarea unei culturi europene de securitate.
Ca urmare a aprecierii de care se bucură Colegiul Naţional de Afaceri Interne la nivelul Colegiului European de Securitate şi Apărare s-a hotărât ca începând cu luna martie 2012, să devină membru în reţeaua instituţiilor partenere ale Colegiului European de Securitate şi Apărare şi să contribuie cu expertiza sa pe domeniul afacerilor interne în derularea unor cursuri europene în regim de parteneriat.
Anual se derulează Cursul de Orientare privind Politica de Securitate şi Apărare Comună şi legătura cu spaţiul de securitate, libertate şi justiţie a UE organizat de către România (Colegiul Naţional de Afaceri Interne – Academia de Poliţie „A.I.Cuza”) în parteneriat cu Colegiul European de Securitate şi Apărare. Cursurile se finalizează cu ceremonia de acordare a certificatelor de absolvire semnate de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Vice-preşedinte al Comisiei Europene, doamna Frederica Mogherini.

În perioada 27 iunie – 01 iulie 2016, Colegiul Naţional de Afaceri Interne (CNAI) a organizat şi desfăşurat în parteneriat cu Colegiul European de Securitate şi Apărare (European Security and Defence College, ESDC), Common Security Defence Policy - Orientation Course (Cursul de orientare în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună), activitate cu numărul de referinţă 15-16/3/16, Bruxelles – BELGIA (Albert Borchette Conference Centre, Rue Froissart 36, room AB-3D).
Cursul se desfăşoară anual, în baza Hotărârii Consiliului ESDC din 14.04.2012 (privind includerea Colegiului Naţional de Afaceri Interne ca partener în reţeaua proprie alcătuită din instituţii similare din UE). Până în prezent au fost desfăşurate cinci cursuri, trei la Bruxelles (2012, 2014 şi 2016) şi două la Bucureşti (2013, 2015) activitatea fiind apreciată pozitiv atât de către partenerii noştri cât şi de către cursanţi. Importanţa aportului CNAI este subliniată şi de faptul că este singura instituţie din reţeaua ESDC cu expertiză în domeniul afacerilor interne la nivelul UE (home affairs – concept dezvoltat de Comisia Europeană).
La al ultimul curs, desfăşurat în perioada 26.06.-01.07.2016, la Bruxelles s-au înscris un număr de 60 de cursanţi (30 cursanţi români şi 30 cursanţi proveniţi din statele membre ale UE, instituţii europene şi state terţe incluse în Politica de Vecinătate a UE (Camerun, Georgia, Tunisia, Columbia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova) şi au absolvit un număr de 55 de cursanţi (1 cursanţi român şi 4 cursant străini au fost absenţi).
Cursul s-a focusat pe aspectele particulare ce leagă securitatea externă şi internă în UE şi pune accent asupra actorilor din domeniul securităţii externe şi interne, ca elemente esenţiale ale unei abordări europene comprehensive. Activitatea a fost coordonată de dl. prof.univ.dr. George ŢICAL, director Colegiul Naţional de Afaceri Interne, dl. conf.univ.dr. Cătălin ANDRUŞ (Director de curs), asist.univ.drd. Adrian LĂZĂROAIA (moderator) cu sprijinul dl. Mario MARMO – training manager ESDC.

READ MORE